Hoe SharePoint, Teams en OneDrive teamwerk helpt verbeteren

Nog nooit zo snel kregen we en masse digitale hulpmiddelen onder de knie. Door COVID-19 ging de wereld op slot, op kantoor was je even niet welkom, thuiswerken was het nieuwe motto.

— Hoe SharePoint, Teams en OneDrive teamwerk helpt verbeteren

Nog nooit zo snel kregen we en masse digitale hulpmiddelen onder de knie. Door COVID-19 ging de wereld op slot, op kantoor was je even niet welkom, thuiswerken was het nieuwe motto. De grootste uitdaging: Hoe werk je als team goed samen als je elkaar niet in levende lijve ziet? Gelukkig waren er al oplossingen voor goed teamwerk bedacht voor je. Je hoefde het alleen nog maar ‘aan’ te zetten.

Herinrichting

Bevind jij je in de luxe omstandigheid dat je een eigen ‘kantoor’ of werkplek hebt thuis? Of zit je aan de keukentafel te werken, zo goed en zo kwaad als het gaat….. Het is toch even schakelen als je kantoorwerkplek zich ineens in je eigen huis bevindt. Computer of laptop paraat, toegang tot al je bestanden, videobellen, andere koffie…..
De meesten van ons waren dit niet gewend. Om makkelijk te communiceren en werken, toegang te hebben tot dezelfde bestanden en dus goed samen te werken, was een herinrichting bij de meeste mensen en bedrijven noodzakelijk.

Herinrichting van je werkplek
beter werken met elkaar

Samenhang verbeterd

We zijn nu zo’n anderhalf jaar verder en we kennen niet meer anders. Nog nooit is iedereen in zo’n korte tijd opgeschaald naar effectief samen werken in een digitale wereld. Het delen, organiseren, ontdekken en vinden van bestanden, nieuws, gegevens en bronnen is geen enkel probleem. We vinden informatie snel, werken moeiteloos samen en weten goed om te gaan met dynamische en productieve teamsites voor elk projectteam, afdeling of divisie. De samenhang binnen bedrijven is sterk verbeterd.

SharePoint, Teams en OneDrive

En dat is het punt waarop SharePoint, Teams én OneDrive om de hoek komen kijken. Samen is het hét samenwerkingsplatform in de cloud van Microsoft en is het een onderdeel van Microsoft 365. Het is een fantastisch hulpmiddel om teamwerk te verbeteren en te stimuleren. Het vinden en delen van informatie met medewerkers via intranet stimuleert efficiency binnen organisaties, ook vanuit jouw ‘thuiskantoor’. Onder andere door het delen van gemeenschappelijke bronnen en toepassingen via startsites en portals.

 

SharePoint beschikt over een krachtige zoekfunctionaliteit en een uitgebreid inhoudsbeheersysteem. Je maakt altijd gebruik van de meest recente versie door automatische updates en de beveiliging van jouw netwerkomgeving is heel goed. Toegang tot gevoelige informatie kan je reguleren en er is een back up systeem. Teams is de laag erboven waarbinnen je gemakkelijk communiceert met elkaar. Binnen Teams heb je altijd toegang tot je agenda, chats en documenten. OneDrive is met name geschikt voor je eigen documenten. Dit platform is te bereiken waar je ook bent in de wereld (met een internetverbinding).

werken met SharePoint, Teams en OneDrive
De voordelen van SharePoint, Teams en One Drive voor organisaties

De voordelen van SharePoint, Teams en One Drive voor organisaties

De afdeling IT, systeembeheerder of de ICT dienstverlener hoeft maar producten van één leverancier te implementeren en op maat in te richten voor jouw bedrijf. En dan het liefst zo simpel mogelijk met het meeste gebruiksgemak. Installeren wat je nodig hebt, met een goede uitleg en een goed overzicht van alle keuzes. Het zorgt voor stroomlijning in de werkzaamheden en dus een fijne workflow. Groeit jouw bedrijf? Opschalen (of afschalen) is easy peasy, je betaalt voor hetgeen je afneemt. Je haalt zo meer rendement uit je kantoororganisatie. En daar waar SharePoint in het verleden nog wat problemen kende met de servercapaciteit (RDS of Terminal server) versus opslag in de cloud is dat nu verleden tijd.

Schijven liepen wel eens vol met als gevolg dat bedrijven ervoor kozen OneDrive niet op de server te installeren. Microsoft tackelde dit probleem.

Nieuwsgierig naar Sharepoint, Teams en OneDrive of wat de impact op jouw organisatie kan zijn? Of hulp nodig bij installatie van SharePoint & OneDrive en de juiste servercapaciteit? Wij staan voor je klaar.

 Wij kijken graag met je mee en bieden een oplossing. Neem contact op met NEWMINDS systems, via 074 – 20 20 112