ICT scan

Tijdens het onderzoek met onze ICT Scan checken we jouw bedrijf vanuit het perspectief van de gebruiker, bijvoorbeeld jijzelf, een medewerker of klant. De scan op een computer bekijkt de functionaliteiten en is een soort gezondheidscheck voor jouw ICT infrastructuur. Onze professionals kijken binnen jouw datacommunicatieomgeving naar invloeden, kwetsbaarheden en bedreigingen (zowel positieve als negatieve) van buitenaf, publieke- en interne netwerken, de noodstroom, de klimaatbeheersing, antispam – en antivirus maatregelingen en naar de beveiliging en het gebruik van draadloos netwerk en telefonie.

cyberaanval

Hoe werkt een ICT Scan?

Een ICT scan is een momentopname van de informatie-en communicatietechnologie (ICT) binnen een omgeving, bijvoorbeeld een kantoor of bedrijf. Zo’n check doe je vanuit het gezichtspunt van de onderneming en de gebruikers en geeft je inzicht in de status op gebied van IT. ICT is een hulpmiddel, ondersteunend aan bedrijfsprocessen en de gebruikers. Een ICT scan focust op de performance, beveiliging en continuïteit van jouw bedrijfsprocessen. Om het maximale uit jouw bedrijf te halen, is een goed ingerichte IT omgeving cruciaal. De security scan maakt kwetsbaarheden, bedreigingen en/of afhankelijkheden zichtbaar.

Risico’s in kaart dankzij ICT check

Waarom is het raadzaam om periodiek een ICT Scan uit te laten voeren? In elk geval om problemen vóór te zijn. Maak je gebruik van een juiste beveiligingsmaatregel die de bedrijfsinformatie en datacommunicatie goed genoeg beschermen of ben je kwetsbaar voor gevaar van buitenaf? En weet je eigenlijk hoe het zit?

 

Het is handig om dit risico goed in kaart te hebben en verbeterpunten zichtbaar te hebben zodat je de gewenste maatregelen kan nemen, want je bedrijf noodgedwongen stilleggen is kostbaar, inefficiënt en nogal frustrerend.

 

Het kan ook handig zijn om te achterhalen of er op de infrastructuur winst valt te behalen. Bijvoorbeeld doordat je advies krijgt over producten of programma’s die de markt aanbiedt, waarmee je effectiever, veiliger, kostenreducerend en zonder zorgen (verder)werkt. Een advies n.a.v. het onderzoek dat we doen dat je in staat stelt een weloverwogen beslissing te nemen; (her)investeren en adequate hard- en/ of software tot je beschikking hebben en problemen vóór zijn óf de investering niet doen en kijken waar het schip strand. Kennis over de stand van zaken op ICT gebied geeft je in elk geval voldoende controle en stelt je in staat op tijd maatregelen te nemen.

het belang van MFA instellen op je accounts
sql performance management bij NEWMINDS

De oplossing

Problemen vóór zijn voordat ze ontstaan. Het is zeer gewenst om ongestoord te werken zonder onderbrekingen en jouw kostbare tijd niet te besteden aan het oplossen van ICT problemen of bedreigingen door het tijdig te signaleren. Onze specialisten op het gebied van ICT geven je een onderbouwd advies:

 

– Jouw situatie voldoet; de bedrijfsprocessen zijn op orde voor het grootste gedeelte, eventuele bedreigingen van buitenaf zijn te pareren, de omgeving is veilig en de hard- en software sluiten aan op de wensen.

 

– De situatie voldoet niet; we rapporteren de bevindingen en bevelen benodigde maatregelen aan en geven aanbevelingen en tips over de infrastructuur. Dat doen we met een eerlijke en onafhankelijke blik.

 

Zie je de noodzaak in van het laten checken van de infrastructuur binnen jouw bedrijf? Wil je vrijblijvend een check laten uitvoeren met behulp van onze ICT Scan? En dus verbeterpunten inzichtelijk hebben en controle hebben over de ICT infrastructuur binnen jouw bedrijf?

 

Vul onderstaand formulier in en we nemen contact met je op.

 

Vraag een ICT scan aan!

    Door de ICT Scan van NEWMINDS systems is jouw organisatie:

    • Veilig
    • Toekomstbestendig
    • Continue in bedrijf

    Meer weten?