Microsoft Modern Workplace

Moderne technologieën hebben de manier waarop bedrijven werken en communiceren aanzienlijk veranderd. Traditionele werkplekken zijn geëvolueerd naar een meer flexibele en samenwerkingsgerichte omgeving, waarbij medewerkers op afstand kunnen werken en toch efficiënt kunnen samenwerken. Microsoft Modern Workplace is ontworpen om in deze nieuwe behoeften te voorzien. We noemen dit ook wel enterprise mobility.

Microsoft modern workplace

Wat is Microsoft Modern Workplace?

Microsoft Modern Workplace is een geïntegreerd platform dat verschillende tools en services van Microsoft samenbrengt om een productieve en collaboratieve werkomgeving te creëren. Het platform omvat onder andere Microsoft 365 Azure applicaties, Teams, SharePoint, OneDrive en Microsoft Power Platform. Het stelt medewerkers in staat om effectief samen te werken, informatie te delen, taken te beheren en naadloos te communiceren, ongeacht hun locatie. Microsoft Modern Workplace en Microsoft 365 zijn twee termen die vaak door elkaar worden gebruikt, maar ze verwijzen eigenlijk naar verschillende aspecten van het bredere Microsoft-ecosysteem.

 

Het belangrijkste verschil tussen Microsoft Modern Workplace en Microsoft 365 is dat de eerste betrekking heeft op de bredere visie en strategie van Microsoft voor een moderne werkomgeving, terwijl de laatste verwijst naar het specifieke abonnement dat een uitgebreid pakket van productiviteits- en beveiligingstools biedt. Geen zorgen, bij NEWMINDS systems kunnen we je met beide zaken ondersteunen en adviseren.

Waarom kiezen bedrijven voor Microsoft Modern Workspace?

  • Efficiënte samenwerking:
    Microsoft Modern Workspace biedt geavanceerde samenwerkingstools, zoals Microsoft Teams, waarmee medewerkers gemakkelijk kunnen communiceren, vergaderen en informatie delen. Door gebruik te maken van chat, videoconferenties en bestandssamenwerking binnen één platform, kunnen teams efficiënter werken en sneller beslissingen nemen.
  • Flexibiliteit en mobiliteit:
    Het moderne werken vereist flexibiliteit en mobiliteit. Met Microsoft Modern Workspace hebben medewerkers toegang tot hun documenten, applicaties en communicatiemiddelen vanaf elk apparaat en elke locatie. Dit stelt hen in staat om productief te blijven, zelfs als ze onderweg zijn of vanuit huis werken.
  • Geïntegreerd ecosysteem:
    Microsoft Modern Workspace integreert naadloos met andere Microsoft 365-services, zoals SharePoint en OneDrive. Hierdoor kunnen medewerkers bestanden delen, samenwerken aan documenten en informatie centraliseren op een gecentraliseerd platform. Deze integraties zorgen voor een uniforme en gestroomlijnde gebruikerservaring.
NMS ict bedrijf hengelo en almelo

Veiligheid en schaalbaarheid

Beveiliging en compliance zijn cruciaal voor bedrijven, vooral als het gaat om het delen van gevoelige bedrijfsinformatie. Microsoft Modern Workspace biedt geavanceerde beveiligingsfuncties, zoals gegevensversleuteling, identiteits- en toegangsbeheer, naleving van regelgeving en bescherming tegen bedreigingen. Dit geeft bedrijven gemoedsrust dat hun gegevens veilig zijn. Microsoft Modern Workplace is schaalbaar en kan worden aangepast aan de behoeften van verschillende organisaties. Of het nu gaat om een klein bedrijf of een grote onderneming, het platform kan worden afgestemd op de specifieke vereisten en groeipatronen van een bedrijf.

 

De overstap naar Microsoft Modern Workplace is vooral interessant voor bedrijven die flexibel werken ondersteunen, naadloze samenwerking willen bevorderen, beveiliging serieus nemen en streven naar efficiëntie en automatisering. Of het nu gaat om kleine startups, middelgrote bedrijven of grote ondernemingen, Microsoft Modern Workplace biedt een scala aan tools en mogelijkheden die bedrijven helpen om concurrerend te blijven in de moderne zakelijke wereld.

NEWMINDS systems is een gecertificeerd partner van Microsoft 365. Heeft u vragen of wilt u kosteloze prijsopgave voor onze diensten? Neem dan contact met ons op.