Microsoft SQL server management & performance

SQL server sql server… wat is dat toch? Nou SQL staat voor Structured Query Language. Microsoft SQL is ontworpen om enorme hoeveelheden gegevens te verwerken en complexe query’s uit te voeren met hoge prestaties. Hierdoor kunnen bedrijven snel inzichten verkrijgen en beslissingen nemen op basis van betrouwbare gegevens. Veel bedrijven maken al gebruik van een Microsoft SQL Server. De specifieke programmeertaal (SQL) werd ontworpen voor specifieke databases. Zo’n SQL server is voor meerdere doeleinden in te zetten. Een andere reden om te kiezen voor Microsoft SQL is omdat uitgebreide beveiligingsfuncties biedt, waaronder gegevensversleuteling, authenticatie- en autorisatiemechanismen, en geavanceerde auditsporen. Hierdoor is de vertrouwelijkheid en integriteit van gegevens gewaarborgd.

sql performance management bij NEWMINDS

SQL Beheer en Performance verbeteren

Microsoft SQL maakt naadloze integratie mogelijk met andere Microsoft-producten en -technologieën, waaronder Azure Cloud Services, Microsoft Power BI en .NET Framework. Hierdoor kunnen gegevens eenvoudig uitgewisseld worden, en wordt het analyseren en visualiseren binnen een geïntegreerd ecosysteem een stuk makkelijker. Met Microsoft SQL kun je gegevens transformeren tot waardevolle inzichten. Het biedt geavanceerde analysetools, zoals SQL Server Analysis Services (SSAS) en SQL Server Reporting Services (SSRS), waarmee je complexe gegevens kunt modelleren, analyseren en presenteren in duidelijke rapporten en dashboards.

 

Heb je dat stuk in je organisatie niet goed ingericht, dan ondervind je problemen. Of tenminste, vaak is de inrichting wel goed maar de prestatie niet optimaal. Want zonder beheer en onderhoud verliest het zijn toegevoegde waarde en is er een kans dat je tegen problemen, zogenaamde bottlenecks, aanloopt. Ga maar na, de traagste factor bepaalt de snelheid van je database. Je maakt bijvoorbeeld gebruik van een supersnelle krachtige computer met veel geheugen. Echter, zijn de schijven waarop het gegevens wegsschrijft uitermate traag. Dat is dus nogal bepalend voor de algehele snelheid. Wij kennen het product goed en brengen alle elementen samen zodat de database optimaal presteert. Maar laten we eerst nog eens een en ander uitleggen. Het zijn best veel termen in de eerste alinea. We gaan ze één voor één nog eens langs.

Microsoft SQL Server

Microsoft SQL Server is een Relationeel Database Management Systeem (RDBMS), ontwikkeld door Microsoft en met name veel gebruikt in het bedrijfsleven. Het betekent vrij vertaald dat een database zich opbouwt volgens een relationeel model. De server slaat de gegevens op in tabellen. Hierin bevatten de rijen soortgelijke groepen informatie (ook wel records genoemd) en in de kolommen vind je de informatie die de server voor elk record opslaat. Als je een kolom toevoegt met daarin een verwijzing naar een record in een andere tabel, verbinden de verschillende tabellen met elkaar. Het belangrijkste onderdeel van de Microsoft SQL Server platform is de Database Engine. Deze zorgt voor data-opslag en het bewerken en beveiligen ervan.

 

Integratie met cloud

In die database kan je gegevens opslaan, raadplegen, wijzigen en bewerken. Als de structuur en opzet van zo’n database goed is, is er geen sprake (of zo min mogelijk) van duplicatie van gegevens. Dit beperkt het aantal fouten in gegevensverwerking aanzienlijk. Integratie met eigen systemen en cloud is één van de laatste ontwikkelingen van Microsoft evenals het gebruik van ‘mobile’. Bij beheer hoort ook regelmatig goede back ups maken van de databases en optimalisatie van zoeksleutels, waardoor je de continuïteit waarborgt en optimalisatie verbetert. Lees ook onze blog met nieuws en updates.

microsoft azure dashboard
team NMS

SQL Management

Zo’n SQL Server biedt ondersteuning aan bedrijven op het gebied van datamanagement, analytische systemen, transactieprocessen en business intelligence (BI) en is zeer geschikt voor applicatiebeheerders, managers, directeuren, bedrijfseigenaren en CEO’s van bedrijven. Via de SQL Server Management Studio (SSMS) ‘manage’ je vooral de SQL infrastructuur. Via deze studio heb je toegang, configureer je, creëer je overzicht, administreer je en ontwikkel je alle componenten voor de SQL Server, Azure SQL Database en Azure Synapse Analytics. Maar ook bij Microsoft Dynamics Business Central (voorheen heette dit Microsoft Dynamics Navision). Het is namelijk een makkelijk te implementeren ERP oplossing (Enterprise Resource Planning) en ondersteunt MKB bedrijven bij het beheren van inkoop, verkoop, operations, accounting en voorraad. Wij zien het meer dan alleen een databasesysteem, maar juist als een levendig forum waar professionals de ruimte krijgen om te starten met geavanceerde trainingen en om te leren over de nieuwe functies en apps. Dankzij de geïntegreerde search-functionaliteit en machine-optimalisatie zijn onze SQL-oplossingen pro-georiënteerd, waardoor ze perfect passen in een Windows omgeving. En uiteraard staat security bij ons altijd voorop, zodat uw data altijd veilig en beschermd blijft.

SQL Performance

Data-integratie, management en intelligence is eenvoudiger en intuïtiever dan ooit. Wij bieden vooral ondersteuning op het gebied van integratie met Microsoft Azure en Microsoft Dynamics Business Central. De onderliggende systemen verzamelen en diagnosticeren gegevens om je database te monitoren en de performance ervan te verbeteren. NEWMINDS systems denkt mee en adviseert in het kiezen van de juiste schijven en schijfinrichting (RAID configuratie).

Om dit goed te doen maken wij een standaard maintenance plan voor de SQL server en controleren de werking ervan volgens een vooraf bepaalde interval. Wij bezitten de kennis en hebben de tools om te kijken waar zich problemen bevinden in de performance (bottlenecks) en maken hier in overleg met de ontwikkelaars van de software aanpassingen in, zodat de ERP oplossing van de klant optimaal blijft performen.

 

Als toegewijde experts in Microsoft SQL bieden wij hoogwaardige diensten en oplossingen om aan jouw specifieke databehoeften te voldoen. Of het nu gaat om de implementatie van een nieuwe SQL-server, optimalisatie van bestaande databases, migratie naar de cloud of het bieden van voortdurende ondersteuning, ons ervaren team staat klaar om je te helpen. Met onze diepgaande kennis van Microsoft SQL kunnen we ook jouw bedrijfsprocessen optimaliseren, de gegevensintegriteit waarborgen en je voorzien van waardevolle inzichten om betere zakelijke beslissingen te nemen. Vraag daarom direct een offerte aan.

Specialist in verschillende versies SQL

Bij NEWMINDS systems zijn we gespecialiseerd in het leveren van geavanceerde SQL Server oplossingen, van SQL Server 2016 tot de nieuwste versie, SQL Server 2022. Onze expertise omvat het configureren, beheren en optimaliseren van SQL Server omgevingen om ervoor te zorgen dat uw databeheer aan de hoogste technische eisen voldoet. Of het nu gaat om SQL Server 2017 voor middelgrote ondernemingen of SQL Server 2019 voor grotere databehoeften, ons team heeft de kennis en ervaring om uw serveromgeving te ondersteunen en te verbeteren. Voor bedrijven die op zoek zijn naar de nieuwste technologieën, biedt SQL Server 2022 verbeterde prestaties, betere beveiliging en meer flexibiliteit, waardoor uw data efficiënter dan ooit wordt beheerd. Met onze diepgaande technische kennis en ervaring met Visual Studio en andere ontwikkeltools kunnen we maatwerkoplossingen bieden die specifiek zijn afgestemd op uw bedrijfsbehoeften. Wij begrijpen ook het belang van privacy en dataveiligheid in het huidige digitale landschap. Daarom zijn al onze SQL Server oplossingen ontworpen met strikte naleving van privacywetgeving en beste praktijken in databeveiliging. Voor meer informatie over hoe NEWMINDS systems uw bedrijf kan ondersteunen met SQL Server technologieën, of als u interesse hebt in onze vacatures binnen dit technische domein, nodigen we u uit om contact op te nemen met ons team. We staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en de beste SQL Server oplossingen te bieden die aansluiten bij uw specifieke behoeften.

sql performance management bij NEWMINDS

Opzoek naar een upgrade voor jouw SQL? Azure cloud is op maat, schaalbaar en efficiënt.