Backup de backup!

'Een backup maken van de cloud? Dat hoeft toch niet?'

— Backup de backup!

Ja, je leest het goed: backup de backup. Wat?  Het lijkt overdreven, toch zijn er redenen die het overwegen waard zijn serieus na te denken over een extra backup en daarvoor actie te ondernemen.

Backup de cloud

Werk je met Microsoft 365? Makkelijk, hè! Je kan altijd en overal werken. Je maakt je niet druk over de infrastructuur van je mail, je bestanden en Sharepoint. Want Microsoft regelt dit allemaal voor je. Tussendoor opslaan? Dat doet Microsoft. Je bestanden synchroniseren? Ook dat doet Microsoft. Maar weet je, het blijft wel jouw data. Die beheer je zelf en het is je eigen verantwoordelijkheid dat je die data beschermt.

cloud
cryptovirus

Reputatieschade

Wat gebeurt er als iemand digitaal bij je inbreekt en een cryptovirus plaatst? Je vertrouwt volledig op de automatische backups van Microsoft. Toch kan het in bepaalde gevallen handig zijn extra zekerheid te creëren door jouw data bewust op een andere plek – ook – op te slaan. 

Of Microsoft zelf loopt tegen een probleem aan….. Microsoft verzorgt alleen een backup om incidenten bij Microsoft zelf op te lossen. Niet voor jou als gebruiker om gegevens te herstellen.  

Advocaat van de duivel

Stel je voor je bent een overheidsorgaan, er vindt een inbraak plaats en álle gegevens zijn weg. Of je legt dossiers aan van je klanten omdat je hen bijstaat met hun financiën, hun juridische belangen behartigt of teksten schrijft voor klanten – en al jouw werk is opeens verdwenen. Met geen mogelijkheid heb je nog toegang tot je bestanden. Wat een impact.  Je moet er niet aan denken, toch?!

Als het erop aankomt wil je je natuurlijk niet bezighouden met het oplossen van een dataprobleem, laat staan dat je met de billen bloot moet richting je klanten en hen moet vragen alle gegevens opnieuw aan te leveren.

advocaat van de duivel
NMS 365 backup

Reservesleutel 

Het lijkt wellicht dubbelop en de kans dat je zoveel pech hebt is klein. Maar, er is een kans: klein risico, grote impact. En om de pech en het bijkomende ‘gedoe’ voor te zijn, verzeker je dit risico met de NMS 365 Backup.  Via één portal beheer, monitor en manage je al jouw Microsoft 365 bestanden via de overzichtelijke NMS 365 Backup.  

Je krijgt extra protectie, extra zekerheid en blijft een continu professionele organisatie die zorgvuldig omgaat met de privacy van haar klanten. Daar komt nog bij dat de continuïteit van je bedrijf niet in het geding komt. Kortom: het biedt veel voordelen, zo’n reservesleutel 🔑!

Wil je hiermee aan de slag? Neem dan contact met ons op. 

 Wij kijken graag met je mee en bieden een oplossing. Neem contact op met NEWMINDS systems, via 074 – 20 20 112