Wat een service!

'Alles staat er al op? Ik haal de laptop net uit de verpakking...'

— Wat een service!

Een (nieuwe) medewerker pakt zijn laptop uit de verpakking en voilà! Het apparaat is al ingericht, helemaal volgens het beleid van jouw bedrijf. Een bureaublad met logo van het bedrijf, alle benodigde programma’s en apps, kortom (in)werken is appeltje eitje 😉.

Houd afstand

Had je voorheen nog wel eens te maken met een ICT’er bij jou op locatie die alle computers of laptops één voor één aan het inrichten was volgens de laatste en nieuwste applicaties, tegenwoordig kan hij op afstand al jouw bedrijfsapparatuur zo voor je inrichten dat je er geen omkijken naar hebt. Sterker nog: je haalt het apparaat nieuw uit de verpakking, ingericht en al!

Cadeautje

Het enige dat de medewerker doet is inloggen en het apparaat weet wat hem te doen staat. Het installeert alle voorgeselecteerde applicaties, bijvoorbeeld Microsoft365, inclusief Teams en Sharepoint. Het is mogelijk een privé-gedeelte en zakelijk gedeelte gescheiden naast elkaar te laten werken.

Als bedrijf heb je volledig beheer over de zakelijke apparaten, je bepaalt de instellingen, functies en beveiliging. In één keer eenvoudig en goed geregeld voor iedereen binnen de organisatie.

Goed beleid

Uiteraard vergt het een vooraf bepaald goed beleid; zeg maar de consistente inrichting van de organisatie op de apparaten. Je stelt bijvoorbeeld vereisten in voor een wachtwoord en pincodes, je regelt het maken van een VPN-verbinding en stelt beveiliging tegen bedreigingen in.

Dit alles is ook in te regelen voor medewerkers die eigen apparatuur meebrengen. Zij krijgen toegang tot de benodigde bedrijfsgegevens op een veilige manier en tegelijkertijd gebruiken ze het device volgens een eigen inrichting.

Bedrijven 

Als een medewerker het bedrijf verlaat, het apparaat niet meer gebruikt, zich niet houdt aan de afgesproken bedrijfsregels of het verliest door diefstal, dan stel je snel alle organisatiedata veilig. Net zo makkelijk als het installeren van de relevante apps is het om ze ook weer te verwijderen.

We maken hier gebruik van Microsoft Intune. Het is een cloudservice die als voordeel heeft dat je geen hardware of infrastructuur hoeft te kopen en onderhouden. Het beschermt jouw bedrijfsgegevens doordat je zelf de manier bepaalt waarop gebruikers gegevens openen en delen. Ook zorgt het ervoor dat apparaten en apps voldoen aan de beveiligingseisen. Een enorm voordeel is dat je met zijn allen werkt op dezelfde manier op basis van de laatste versie van de geïnstalleerde app.

Wat wil je nog meer?

 Wij kijken graag met je mee en bieden een oplossing. Neem contact op met NEWMINDS systems, via 074 – 20 20 112