Cloud-oplossing – kom jij mee?

Waar blijft de tijd....?

— Cloud-oplossing – kom jij mee?

Digitale ontwikkelingen gaan razendsnel. Reserveerde je ooit een ruimte in je bedrijf voor data-opslag (servers) of stond er een kast van een computer onder je bureau, tegenwoordig werk je realtime met wel vijf collega’s of meer tegelijkertijd in hetzelfde document. 

Waar komen we vandaan?

Vroegâh… regelde je alle ICT gerelateerde zaken op locatie, ter plekke in jouw bedrijf. Elke werknemer werkte op zijn eigen computer, verbonden met de netwerkserver die zich op locatie bevond. Elke computer werd ingericht door een ICT’er of systeembeheerder. Bij calamiteiten checkte hij eerst de server: welk lampje brandt, welke foutcode geeft het apparaat? Daarna volgde een mogelijke oplossing. Even alle computers uit en weer aan en we gingen weer. En je schafte licenties aan voor alle benodigde programma’s, installeerde ze op de server, verving die licenties bij het uitkomen van een nieuwe versie, en zo verder. Toch?

cloud-oplossing
cloud-oplossing

In de wolken

Totdat aanbieders bedachten om diensten aan te bieden in de vorm van abonnementen. Je gebruikt de nieuwste programma’s met bijbehorende snufjes, in de meest ge-update versie. Tegelijkertijd maak je kennis met meer functionaliteiten dan je voorheen voor mogelijk hield. Er gaat een heel nieuwe wereld open! Je krijgt toegang tot een enorme ‘toolbox’ met functionaliteiten. En voor elk wat wils: je neemt af wat je nodig hebt, ook voor jouw specifieke business. Dit alles vindt plaats in de ‘cloud’. 

Appels en appels

Niet iedereen is fan van werken in de cloud. Sommige mensen vinden het niet veilig of te duur. Maar wat is dat: ‘niet veilig’, want hoe betrouwbaar is het nu? Beschermen zij hun bedrijf bijvoorbeeld tegen cybercriminelen of phishing? Sluit de beveiliging goed aan of is een oplossing in de cloud een betere? Als het om kosten gaat, dan lijkt een licentie – een éénmalige uitgave – goedkoper dan een abonnement. Vergelijken ze daarbij wel appels met appels? Met andere woorden: hebben we het nog over hetzelfde product en/of dienst; hebben ze er altijd de laatste versie van of is er ondertussen een betere tool beschikbaar die automatisch updatet? Vrijwel altijd komt het erop neer dat een cloud-oplossing meer heeft te bieden, veiliger is en de kosten lager zijn.

vergelijk appels
snelheid ontwikkelingen

Aantrekkelijk

Cloud-oplossingen zijn dus moderne oplossingen die snel meegaan met de tijd. Virtuele schijven gaan niet kapot, je werkt altijd met de nieuwste variant, de inrichting is op maat en de kosten zijn vast per maand. Een ander groot voordeel is dat je slechts afneemt wat je nodig hebt, het is namelijk schaalbaar. Vooral wisselingen in seizoen vang je hiermee adequaat op. Door cloud-oplossingen heb je als bedrijf bestaansrecht in de toekomst. Want zeg nou zeg, wat vind jij aantrekkelijker? Een high potential die zich aan jou bindt of eentje die je links en rechts digitaal inhaalt en snel vertrekt naar de concurrent? 

Microsoft Azure

De ‘toolbox’ die wij gebruiken heet Microsoft Azure. Een soort van hardware omgeving die wij naar wens (op afstand) voor je inrichten. We zorgen voor optimale beveiliging, richten het platform voor je in en koppelen het met andere zaken. Met een click & collect kies jij de applicaties die je nodig hebt. Het is schaalbaar, flexibel, toegespitst op jouw werkgebied en vergt geen éénmalige grote investering.

Voor ontwikkeling van applicaties op maat ben je bij NEWMINDS aan het goede adres. Wil je meer weten? Neem contact op via 074 – 202 01 12.

 Wij kijken graag met je mee en bieden een oplossing. Neem contact op met NEWMINDS systems, via 074 – 20 20 112