Protectie door big brother?

'Gelukkig werd er meegekeken.....'

— Protectie door big brother?

Wie denkt er te zijn met slechts een virusscanner op de computer installeren die je beschermt tegen aanvallen van buitenaf, heeft het goed mis. Er zijn diverse redenen waarom zo’n scanner alleen niet voldoende protectie biedt. We leggen dat uit in deze blog. 

De anti-virusscanner

De meeste mensen hebben een virusscanner geïnstalleerd op hun computer. Eentje die zoekt naar virussen die per ongeluk meekwamen met een mailtje of die via een klik op een website op je pc terechtkwamen. Het kan gebeuren dat het virus je operating systeem overneemt, spam verspreid vanuit jouw mailaccount of jouw computer gebruikt in een hackeraanval samen met andere computers. Dan heb je toch liever een anti-virusscanner geïnstalleerd die hackersoftware herkent, verwijderd en dus buiten de deur houdt. 

tegenhouden, stoppen
makkelijk, gemakzucht, lui, niet scherp

Gemakzuchtig?

Maar is een anti-virusscanner voldoende om je te beschermen? Hoe vaak klik je op de [OK] knop van het scanner-programma en hoe weet je eigenlijk of deze nog steeds up-to-date en werkzaam is? In deze wereld waarbij veel signalen en prikkels naar je toekomen, is de kans groot dat er een (begrijpelijke) gemakzucht plaatsvindt. Zonder echt goed te lezen klik je in een automatisme ‘iets’ weg. En dat is precies wat wij voorkomen en vóór zijn. Wij monitoren wat er gebeurt op diverse computers en servers. We kunnen betrouwbare voorspellingen doen over potentiële cyberaanvallen.

Protectie, hoe dan?

Op een dashboard zien wij realtime welke bedreigingen er zijn, wat het niveau daarvan is en of er een speciale actie moet plaatsvinden. Het kan zijn dat er een uitbraak is of dat er een bepaald virus snel zijn opmars maakt. Als dat zo is, dan weten wij dat. Wij bieden je dus extra protectie door er snel bij te zijn, contact met je op te nemen en op afstand samen met jou het virus te verwijderen of de aanval te pareren. Soms is het nodig je computer of server volledig te herinstalleren, ook dat regelen wij voor je. Als werkgever ontvang je, indien gewenst, maandelijks een rapport met afwijkingen. Is er een medewerker die vaak op onbeveiligde sites surft, dan weet je dat en kan je hem coachen hiermee beter om te gaan. 

Extra protectie door grote broer
Aanvallen pareren met behulp van grote broer

Voordelen

Door ons mee te laten kijken ben je beter beschermd tegen inkomend verkeer. Aanvallen van buiten worden tijdig herkend en geblokkeerd. Je regelt er je compliance mee in jouw bedrijf, je voorkomt dat medewerkers ongewenste en onbetrouwbare websites bezoeken. Wij zijn op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van malware. Wij weten welke nieuwe virussen en hackeraanvallen  trendy zijn en waar moeten we op letten om ze voor te zijn. Kortom, laat ons je helpen zodat je zelf niets in de gaten hoeft te houden, dat doen wij voor jou! Als een echte grote broer.  

 Wij kijken graag met je mee en bieden een oplossing. Neem contact op met NEWMINDS systems, via 074 – 20 20 112