Interne communicatie en van die dingen

'Intern zijn wij goed op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen'

— Interne communicatie en van die dingen

Hoe is jullie interne communicatie geregeld? Is er een uniform systeem waarbij nieuws uit het bedrijf of werkgerelateerde berichten bij jou terechtkomen? Ben je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen, intern? En zie je wel genoeg van projecten en klanten van jouw collega’s? 

Heet van de pers

Teams van Office 365 is een fantastisch middel om een soort van intranet-omgeving te creëren voor jouw bedrijf. Naast dat je intern berichten communiceert is er een bibliotheek aan te hangen voor allerlei bestanden en je hebt o.a. de mogelijkheid nieuwsberichten te plaatsen met foto’s of video’s. Handig als je nog eens iets wilt terugzoeken. Ook de voortgang van projecten is hierop goed bij te houden. Degene die het aangaat betrek je in een project. Samen deel je bronnen en bestanden en bouw je aan het gewenste eindresultaat. Een leerzame en interessante manier om op de hoogte te zijn over wat je collega’s dagelijks doen.

Eenheid

Daarover gesproken; ook medewerkers met een gedeelde functie werken gemakkelijker samen en interne communicatie verbetert. Deel je een functie (bijvoorbeeld parttime) dan is het een must de overdracht van werkzaamheden goed te doen. Samen ben je de hele week aanwezig, maar separaat van elkaar is er maar weinig tijd (over het algemeen) voor een moment van bijpraten en overdracht. Door dit structureel en éénmalig goed te organiseren, heb je veel minder overlegmomenten nodig en ervaar je een fijne workflow. Je straalt meer eenheid uit en bent – naast professioneel – ook nog eens efficiënter. Moet je toch even sparren als je partner afwezig is, dan bestaat de mogelijkheid om via je telefoon of tablet mee te kijken met de ander. 

Verstuurd vanaf mijn i-Phone

Uniformiteit uitstralen is altijd professioneel, ook als het gaat om de ondertekening van je e-mail. Hoe werkt dat voor jou als je vanaf je telefoon een e-mail beantwoordt? Staat er dan de juiste – professionele – zakelijke handtekening onder? Of zie je ’verstuurd vanaf mijn I-phone’? Met ‘Exclaimer’ valt dit prima op te lossen: eenzelfde look & feel in de ondertekening vanaf desktop, tablet en telefoon. En dan ook nog eens voor alle medewerkers binnen je bedrijf tegelijk en uniform geregeld. Bijkomend voordeel is dat als er een actie of promotie is, bijvoorbeeld in juni, dit centraal te regelen is en dat er een maand lang een banner onder de e-mailhandtekening verschijnt.  Niet alleen bij jou, maar bij alle medewerkers. 

Denk je dat je op bovenstaande punten een verbeterslag hebt te maken? Of ervaar je wel eens problemen met het vol stromen van je e-mailbox, krijg of verstuur je spammails of heb je opslagproblemen? Laat een professional meekijken en ondervind winst in de uitvoer van je eigen werkzaamheden! 

 Wij kijken graag met je mee en bieden een oplossing. Neem contact op met NEWMINDS systems, via 074 – 20 20 112